Delegacija francuskog okruga Žironda posetila Niš (video)

Saradnja Niša sa razvijenim evropskim zemljama se nastavlja. Ali, ovoga puta, u okviru razmene iskustava i druženja Nišlija, sa mladima iz francuskog okruga Žironda. Prilikom posete francuske delegacije gradonačelniiku Niša, Zoranu Perišiću, dogovoreno je, da u okviru razmene studenata dveju zemalja, i organizovanju raznih manifestacija, mladi podele svoja iskustva i znanja, i dobiju priliku da vide kako se živi van Srbije. Prema rečima gradonačlnika Perišića, ovo je tek početak borbe, za bolji život mladih u Srbiji.

Niška omladina, uskoro će imati prilike da se druži sa svojim kolegama iz Francuske, upozna njihovu kulturu, i način razmišljanja i života u razvijenijim zapadnim zemljama. U okviru studijske razmene, i raznih sportskih i kulturnih manifestacija koje će biti organizovane, mlade Nišlije, mogle bi uskoro da posete francuski okrug Žirond.

Prema rečima gradonačelnika Niša, Zorana Perišića, mladi francuzi bi najpre trebalo da posete Niš, i upoznaju se sa našom kulturom i istorijom. Nakon toga, i naša omladina će otići kod njih. Kako kaže Perišćić, njihovo druženje ogledaće se u više aspekata.

Među prvim zajedničkim aktivnostima koje su planirane je upoznavanje rada lokalnih samouprava i uređenje lokaliteta arheološkog nalazišta Medijana i Tvrđave.